• JCB 3CX Stage V: Многу петки, само една тројка

  Тројката на JCB доби чиста петка – буквално!

  ► Во историјата на JCB има многу петки, почнувајќи од 1945 година кога компанијата е основана и оттогаш поминатите 75 години постоење и произведените 750.000 комбинирани машини, но само една е тројка – 3CX, а таа доби чиста петка – буквално!

  повеќе…

  Обични и конусни запченици на Falk Mill Products

  Придвижување на најсложените механизми ширум светот

  Во својата богата и разновидна понуда на дробилки и опрема, Metso вклучува и реплицирање на обични и конусни запченици од специјализираниот производител Falk Mill Products

  повеќе…

  ContiTech – АБ Новоселски

  За мирен сон потребна е квалитетна перница

  Ако прашате некој камионџија што попрво би сакал – скапа француска перница полнета со пердуви откако ќе се врати од долг пат, или пак квалитетни воздушни перници за возилото пред да тргне на него, одговорот е неминовен

  повеќе…

  Стандарди

  Рамни палети

  Рамна палета е рамна подлога со или без ножиња, на која се сложуваат поединечни парчиња од стоката со цел да се оформи единствена товарна единица со која може брзо и лесно да се манипулира со помош на вилушкар

  повеќе…

  Специјализирано списание за градежништво и транспорт